Receptek - sváb ételek
Sváb hagymás lepény - Zwiebelkuchen
Elkészítési nehézség:
Elkészítés:
Sváb hagymás lepény
A tésztához:
250 g liszt
150 g hideg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tk só
A töltelékhez:
50 g vaj
600 g hagyma
100 g szalonna
2 tojás
2 dl tejföl
só, feketebors, köménymag
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órán át a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és egy kivajazott tepsire rakjuk.
A hagymát apróra vágjuk és vajon üvegesre pirítjuk. A szalonnát felvágjuk, megpirítjuk, és a hagymához keverjük, majd együtt dinszteljük tovább.
A tejfölbe egyenként belekeverjük a tojást, és ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
A hagymás tölteléket a tésztára kenjük, majd ráöntjük a tejfölös keveréket.
220°C -ra előmelegített sütőben, kb. fél órán át sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.
Zwiebelkuchen
Für den Teig:
250 g Mehl
150 g Butter
1 Ei
2 Esslöffel saure Sahne
1 Teelöffel Salz
Für die Füllung:
50 g Butter
600g Zwiebeln
100g Speckwürfel
2 Eier
2 dl saure Sahne
Salz, schwarzen Pfeffer und Kümmel
Die Zutaten zu einem glatten Teig kneten, 30 Minuten kaltstellen, dann eine gefettete Form damit auslegen.
Inzwischen den Backoffen auf 220°C vorheizen.
Die Zwiebeln in Scheiben schneiden, und weichdünsten, ohne daß sie Farbe annehmen. Die Speckwürfel kurz anbraten und beides zusammen dünsten.
Die Eier in der sauren Sahne verquirlen, mit Pfeffer, Kümmel und Salz abschmecken.
Die Zwiebeln über den Teig verteilen, und der sauren Sahne Mischung darüber gießen.
ca. 1/2 Stunde goldgelb backen.