Sváb hagymás lepény - Zwiebelkuchen

Receptek - sváb ételek

Sváb hagymás lepény - Zwiebelkuchen

Elkészítési nehézség: 

0

Elkészítés: 

Sváb hagymás lepény

A tésztához:
250 g liszt
150 g hideg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tk só

A töltelékhez:
50 g vaj
600 g hagyma

100 g szalonna
2 tojás
2 dl tejföl
só, feketebors, köménymag

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órán át a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és egy kivajazott tepsire rakjuk.
A hagymát apróra vágjuk és vajon üvegesre pirítjuk. A szalonnát felvágjuk, megpirítjuk, és a hagymához keverjük, majd együtt dinszteljük tovább.
A tejfölbe egyenként belekeverjük a tojást, és ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
A hagymás tölteléket a tésztára kenjük, majd ráöntjük a tejfölös keveréket.
220°C -ra előmelegített sütőben, kb. fél órán át sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.

 

Zwiebelkuchen

 

Für den Teig:
250 g Mehl
150 g Butter
1 Ei
2 Esslöffel saure Sahne
1 Teelöffel Salz

Für die Füllung:
50 g Butter
600g Zwiebeln
100g Speckwürfel
2 Eier
2 dl saure Sahne
Salz, schwarzen Pfeffer und Kümmel

 

Die Zutaten zu einem glatten Teig kneten, 30 Minuten kaltstellen, dann eine gefettete Form damit auslegen.
Inzwischen den Backoffen auf 220°C vorheizen.
Die Zwiebeln in Scheiben schneiden, und weichdünsten, ohne daß sie Farbe annehmen. Die Speckwürfel kurz anbraten und beides zusammen dünsten.
Die Eier in der sauren Sahne verquirlen, mit Pfeffer, Kümmel und Salz abschmecken.
Die Zwiebeln über den Teig verteilen, und der sauren Sahne Mischung darüber gießen.
ca. 1/2 Stunde goldgelb backen.