Szilvalekváros rácsos linzer

Receptek - sváb ételek

Szilvalekváros rácsos linzer

Elkészítési nehézség: 

3

Elkészítés: 

Szilvalekváros rácsos linzer

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj  (15 dkg zsír)
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél üveg sűrű szilvalekvár

Elkészítés menete:

A sütőport szórd bele a lisztbe, majd morzsold bele a vajat. Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, egy tojást és a lereszelt citromhéjat. A tejet is locsold hozzá, és gyúrd össze a tésztát. Ízlésed szerint tehetsz bele egy-két evőkanálnyi darált diót is. A tésztát tedd hűtőbe fél órára. Az idő leteltével csípd le az egyharmadát, a maradékot nyújtsd ki. Egy pitesütő formát vajazz és lisztezz ki, és a kinyújtott tésztát fektesd bele úgy, hogy pereme legyen. Simítsd el rajta a lekvárt, majd a maradék tésztából sodorj csíkokat, és rácsozd be velük a tetejét.     A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és fél óra alatt a sütemény aranybarnára sül.