In unserer Zeit…..

Hírek

In unserer Zeit…..

Bezzeg a mi időnkben… nem volt kovid. Az élet hétköznapi, megszokott medrében folyt. Az ünnepek és hétköznapok ritmusa lassan, de egyenletes tempóban diktálta életünket. Nem úgy most. Állandó készülődés, idegesség és kapkodás, vajon lehetőségünk lesz-e megszervezni egy-egy rendezvényt? Engedi-e ez a terrorista vírus, hogy közösség legyünk ismét? Szerencsések voltunk, hogy az ősz folyamán egyesületünk alapításának 30. évfordulóját, a szüreti felvonulást és bált, egy vidám kőszegi kirándulást megszervezhettük és a lecsófesztiválon is részt vettünk. A hatályos előírásokat figyelembe véve decemberre tervezzük a hagyományos karácsonyi összejövetelünket, óév búcsúztatónkat. Azon dolgozunk, hogy a 2022-es év új kezdet legyen, és januárban disznóvágással indíthassuk az évet!

A vírus ugyan közösségi életünk felett átvette az irányítást, de a Német Önkormányzatnak intézményfenntartóként rengeteg feladattal kellett boldogulnia. A Hauck Iskola épülete ismét bővülhet, amelyhez miniszterelnökségi támogatást a Parlamentben, Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkártól, ünnepélyes keretek között vehettük át. Megújult és új, barokk kupolával bővült templomunk. Sok szakember munkája, lelkesedése, önkormányzatunk sikeres pályázatai, egyházmegyei támogatás, helyi összefogás kellett ahhoz, hogy a Nagytemplom megszépüljön. Köszönet mindenki kitartásáért!

Sokat elvett tőlünk ez a vírus. Számos barátunktól, tagtársunktól, falunkbelitől kellett örökre búcsút venni. Le kellett mondanunk a megszokott medrében folydogáló életünkről. De adott is új lehetőségeket, friss ötleteket és hitet, hogy megtaláljuk mindenben a jót. Elég csak a Templom téren felpillantani.

Áldott,békés karácsonyi ünnepeket és sikeres, új évet kívánunk minden piliscsabainak!

Frohe Weihnachten und ein guten rutsch ins neue Jahr!

 

Piliscsabai németek nevében:

Bőhm Krisztina/kulturális referens