Pályázat iskolabővítésre

Hírek

Pályázat iskolabővítésre

Piliscsaba Német Nemzetiségi Önkormányzata NEMZ-E-22-0006 pályázati azonosítószámon 60 millió forint támogatást kapott az iskolaépület bővítésére.

Az eredeti támogatási cél időközben módosításra került, mivel az elsődlegesen megjelölt célok- iskolaépület bővítése és tornaterem építése- a rendelkezésre álló források és az általános gazdasági környezet ismeretében nem lett volna belátható időn belül realizálható. Az iskolabővítéshez és a tornaterem építéséhez szükséges építészeti tervek (az eredeti támogatási okirat szerint) elkészültek, a bővítés tervdokumentációja már építési engedélyt is kapott. Vagyis az építkezés elkezdéséhez csupán a kiviteli terveket kell még elkészíteni és, amennyiben pénzügyi lehetőségünk lenne, akkor el is kezdődhetnének a munkálatok.

A támogatott összegből, a fentiek miatt egyéb- kisebb volumenű-beruházásokat tudtunk megvalósítani. A bővítésre alkalmas telek rendezésén, kerítéssel, járdával és kapuval történő lezárásán felül kialakítottunk egy építési engedély köteles konténertermet, illetve egy csoportszobát. A konténertermek vásárlásán, telepítésén túl a támogatás terhére készült építési terv, valamint ebből vásároltuk a termek berendezéseit, bútorait.

Szintén a támogatási összeg fedezte az iskola étkezőjének bővítését, modernizálását és konyhai eszközökkel, valamint bútorokkal való felszerelését. Sor került az intézmény átalakítás miatt szükséges elektromos és villamos biztonsági felülvizsgálatára is.

A módosított támogatási szerződésben foglaltak teljes egészében megvalósultak, a teljes támogatási összeg felhasználásra került és az iskola diákjai használatba is vették az új létesítményeket.