Ősszel a ház körül…. és az oviban Német nemzetiségi programok az Erdészkerti oviban

Hírek

Ősszel a ház körül…. és az oviban Német nemzetiségi programok az Erdészkerti oviban

Bizonyosan sok kisgyerek segít otthon leveleket söpörni, diót szedni. Talán sokan az őszi lekvárfőzésben is részt vesznek a sámlin állva nagyi konyhájában. De a régi, hagyományosan ősszel-télen végzett házkörüli munkákról, az ezekhez kapcsolódó hagyományokról kevesebben tudnak. Ezért is megyünk szívesen immár sokadszor a német nemzetiségi ovisokhoz Tázer Pálnéval a Német Önkormányzat és a Kulturális Egyesület elnökével, valamint Wittmann-né Peller Szilvia tanárnő vezette, Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjaiból álló tánccsoporttal.

Idén a német nemzetiségi hetet az Erdészkerti ovi rendezte. Az előtérben fantasztikus kiállítás idézi a régi időket. Használati tárgyak, eszközök segítségével elevenedik meg a múlt.

Az iskolások táncai után beszélgettünk, játszottunk. Szó volt a kukoricatörés, kukoricafosztás, az esküvők, a disznóvágások érdekességeiről. Morzsoltunk kukoricát, törtünk diót és kiderült, hogyan kell tollat fosztani!

Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a meghívást és a lehetőséget az Erdészkerti ovi óvodapedagógusainak, a gyerekeknek a kedves és aktív közreműködést. Köszönjük Dabi Vera német nemzetiségi óvodapedagógus meghívását. A Német Nemzetiségi Önkormányzat nevében Tázer Pálné elnökasszony könyvutalvánnyal lepte meg a szervező nemzetiségi csoportokat. Reméljük, sok, végzős ovis kedvet kapott, hogy a Hauck Iskola német nemzetiségi osztályába jelentkezzen. Találkozzunk szeptemberben! 

Képek és szöveg: Bőhm Krisztina/kulturális referens

 

Képgalériát IDE kattintva tekintheti meg.