Möckmühler Stadtfest – Csabaiak vendégségben

Hírek

Möckmühler Stadtfest – Csabaiak vendégségben

            Mit jelent a testvérvárosi kapcsolat Möckmühl városával? Nekünk, csabai sváboknak, sokkal többet jelent egyszerű, protokoll-látogatásnál. Örömmel várjuk minden évben, hogy az ismerős családokat, barátokat újra láthassuk. Az 1946-os kitelepítéskor számos csabai család talált Mückmühl környékén új otthonra. Ezen a hétvégén velük, családjaikkal is találkozunk, hogy családi és falubeli eseményeket megbeszélhessük.

            Június 17-én, péntek délután Möckmühl városa ünnepélyesen fogadta a küldöttségeket, magyar és olasz testvérvárosok képviselőit. A Stadtfest programokat péntek este egy söröshordó jelképes csapra verése indította el. A szombati programok szintén a hagyományok megfelelően alakultak, városi futóverseny, gumikacsa-halászat a Neckar folyón, gyermek- és zenei programok várták az érdeklődőket, vendégeket. Számunkra azonban a szórakozás helyett a főzés és az előkészületek jutottak. 11 éve a helyi civilek, egyesületek standjai között a Piliscsabai Németek Kulturális Egyesületének sátrát is megtalálhatják. Az idén 100 adag töltött káposztát és 150 baracklekváros palacsintát és Simonek József díjnyertes, othello borát kínáltuk.

            A városi futóversenyen két induló is képviselte kulturális egyesületünket. Együtt szurkoltunk Hidasi Péternek és Hidasi Reginának. Regina a kategóriájában bronzérmet szerzett, gratulálunk! A testvérvárosi jó kapcsolat és a hagyományok jegyében meghívtuk német és olasz testvérvárosaink képviselőit az októberben a piliscsabai szüreti felvonulásra és bálra.

Sajnos Ulrich Stammer, Möckmühl polgármestere betegsége miatt nem vehetett részt a hétvégi programokon. Innen és ezúton is jobbulást kívánunk neki!

Lieber Urlich, gute Besserung!

 

Köszönjük Möckmühl városának a vendéglátást, a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Piliscsabai Németek Kulturális Egyesülete tagjainak segítségét és támogatását!

 

Bőhm Krisztina

kulturális referens

Képeinket IDE kattintva tekintheti meg!