Möckmühler Stadtfest 2019 - Szomszédolás jubileummal

Hírek

Möckmühler Stadtfest 2019 - Szomszédolás jubileummal

Németországi testvérvárosunk, Möckmühl meghívására 17 fős delegáció vett részt 2019. május 30 – június 02 között megrendezett Stadtfesten. Városi és német nemzetiségi képviselők, a Hauck iskola tanárai képviselték német közösségünket és Piliscsaba városát. A három napos városi napok nyitórendezvényén Ulrich Stammer polgármester úr köszöntött bennünket, az olasz testvérvárosi képviselőkkel együtt. 2019-ben ünnepeltük városaink 15 testvérvárosi kapcsolatának jubileumát, mely alkalomból különleges, kétnyelvű emléktáblát adtunk át Stammer polgármester úrnak, köszönve meg Möchmühl polgárainak, a városnak a barátságot, a sok segítséget és támogatást. Hagyomány immár, hogy a júniusi Stadfesten képviseljük városunkat, és visszahívjuk szomszédolásra német barátainkat az őszi szüreti felvonulásra és bálra. Számos emlék, családi és baráti kapcsolat fűzi össze a két város polgárait, többek között személyes és családi kapcsolatoknak, néhai, kitelepített csabai lakosoknak köszönhetjük az első kapcsolatfelvételt a két település között.

A köszöntők után a hagyományok szerinti, frissen csapolt sörrel koccintottunk és kezdődtek el a három napos családi és szórakoztató rendezvények. Civil szervezetek, helyi sportegyesületek standjait lehetett felkeresni frissen készült ételekért, csapolt sörért. A főtér színpadján egymást váltották a zenekarok, fellépők. A városi futóversenyen többszáz indulónak szurkolhattunk.

 Köszönjük a vendéglátást, köszönjük az elmúlt 15 évet. Várjuk szeretettel a szüreti felvonulásra és bálra német barátainkat, vendégeinket!

Szöveg, Képek: Bőhm Krisztina

kulturális referens

 

Képgalériánkat IDE kattintva tekinthetik meg.