Német nemzetiségi hírek – Tavaszi programok

Hírek

Német nemzetiségi hírek – Tavaszi programok

A tavaszi zsongás bennünket sem kerül el, hagyományőrző és kulturális rendezvények sora vár ránk. Március 21-én részt vettünk a Parlamentben a nemzetiségi intézményfenntartók számára rendezett ünnepségen. Március utolsó napjait a tisztelet és megemlékezés pillanatai uralták. A piliscsabai svábok kiűzésének és kitelepítésének emléknapján koszorúztunk és misével emlékeztünk az áldozatokra.

Április 26-án már ötödik éve veszünk részt a Magyarországi Német Kulturális Központ szervezésében a TrachtTag programon. Ne csodálkozzon senki, ha ezen a napon német népviseletben lát bennünket! Felvesszük egy hétköznapon a német népviseletünk egy darabját. Így megidézhetjük őseink emlékét és bemutathatjuk örökségünket a mindennapokban is. Bátran lehet csatlakozni!

Támogatjuk más civil szervezetek rendezvényeit is, immár sokadszorra részt veszünk a Tavaszi Várostakarításon április 27-én.

Május 31-Június 3 között möckmühli testvérvárosunkba utaznak képviselőink.

Úrnapi virágsátor-állítással és körmenettel készülünk június 23-án. A csabai nemzetiségek színpompás virágsátrait érdemes megnézni, szeretettel várunk mindenkit! A szokásos Csaba-napi programjainkkal is találkozhatnak július 6-án.

 

Bőhm Krisztina

kulturális referens