Receptek - sváb ételek
Szilvalekváros rácsos linzer
Elkészítési nehézség:
Elkészítés:
Szilvalekváros rácsos linzer
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj (15 dkg zsír)
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- fél üveg sűrű szilvalekvár
Elkészítés menete:
A sütőport szórd bele a lisztbe, majd morzsold bele a vajat. Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, egy tojást és a lereszelt citromhéjat. A tejet is locsold hozzá, és gyúrd össze a tésztát. Ízlésed szerint tehetsz bele egy-két evőkanálnyi darált diót is. A tésztát tedd hűtőbe fél órára. Az idő leteltével csípd le az egyharmadát, a maradékot nyújtsd ki. Egy pitesütő formát vajazz és lisztezz ki, és a kinyújtott tésztát fektesd bele úgy, hogy pereme legyen. Simítsd el rajta a lekvárt, majd a maradék tésztából sodorj csíkokat, és rácsozd be velük a tetejét. A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és fél óra alatt a sütemény aranybarnára sül.