Hagymatorta kelt tésztával- Zwiebelkuchen

Receptek - sváb ételek

Hagymatorta kelt tésztával- Zwiebelkuchen

Elkészítési nehézség: 

3

Elkészítés: 

Hagymatorta - Zwiebelkuchen

 Tésztaalap:

25 dkg liszt

1 tojássárgája

1/2 kávéskanál só

1 késhegynyi cukor

12 g élesztő (kis cukros tejben felfuttatjuk)

8 dkg olvasztott margarin

1 kis csésze tej

bedagasztjuk és meleg helyen kb. ½ órát kelesztjük

 

Hozzávalók a tortához:

2 tojás

2 evőkanál liszt

2 dl tejföl

1 kávéskanál só

50 dkg párolt hagyma

10 dkg füstölt szalonna kisütve a tetejére

 

Hagymatorta

A kelt tésztához a szalonnát apró kockára vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Kivesszük az olajból és ebben megpároljuk a vékony karikára vágott hagymát. Az egész tojásokat a liszttel, a sóval és a tejföllel összekeverjük és a megkelt tésztával kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére rászórjuk a pirított szalonnakockákat, és előmelegített sütőben megsütjük (200°-on kb. fél órát sütjük.)