Receptek - sváb ételek
Hagymatorta kelt tésztával- Zwiebelkuchen
Elkészítési nehézség:
Elkészítés:
Hagymatorta - Zwiebelkuchen
Tésztaalap:
25 dkg liszt
1 tojássárgája
1/2 kávéskanál só
1 késhegynyi cukor
12 g élesztő (kis cukros tejben felfuttatjuk)
8 dkg olvasztott margarin
1 kis csésze tej
bedagasztjuk és meleg helyen kb. ½ órát kelesztjük
Hozzávalók a tortához:
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 kávéskanál só
50 dkg párolt hagyma
10 dkg füstölt szalonna kisütve a tetejére
Hagymatorta
A kelt tésztához a szalonnát apró kockára vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Kivesszük az olajból és ebben megpároljuk a vékony karikára vágott hagymát. Az egész tojásokat a liszttel, a sóval és a tejföllel összekeverjük és a megkelt tésztával kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére rászórjuk a pirított szalonnakockákat, és előmelegített sütőben megsütjük (200°-on kb. fél órát sütjük.)