Diós vagy mákos virág

Receptek - sváb ételek

Diós vagy mákos virág

Elkészítési nehézség: 

3

Elkészítés: 

Diós vagy mákos virág

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 3-4 dl langyos tej
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 8 evőkanál darált mák vagy dió
  • 8 evőkanál porcukor.
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk: az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros langyos

tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel

meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett

lapon kb. 30x40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák

és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk, és kb. 2-3 ujjnyi vastagon

bevagdossuk a szeleteket, de arra ügyeljünk, hogy NE vágjuk át. Ezután kissé kifordítjuk a

szeleteket, hogy a csigák jól láthatóvá váljanak. Tojássárgájával lekenjük, forró sütőben

pirosra, kopogósra sütjük.